Skip to main content

"Ouders zijn de eerste en belangrijkste leraren van een kind. Hun betrokkenheid bij de basisschool legt een stevige basis voor succes op de lange termijn."

Mieke & Dorien

Wij betrekken graag de ouders.

Ouderparticipatie

Betrokken ouders maken echt het verschil. Je kunt veel problemen voorkomen als je de steun van ouders krijgt bij dat wat je aanleert in de klas. Ouders kunnen deze pas geven wanneer ze de visie en werkwijze goed begrijpen en hier volledig achter kunnen staan. Hier helpen wij graag in! Ons doel is dat ouders de kracht van Goud gaan ontdekken én er thuis ook mee aan de slag gaan.

Verschillende thema’s

We bieden drie ouderavonden aan. De eerste is een avond waarbij we de basisprincipes van Goud aanleren en de ouders handvatten geven om hun kind sociaal vaardiger en weerbaarder te maken. Daarnaast bieden we een ouderavond over mediaopvoeding aan. Het is belangrijk dat kinderen al op de basisschool kennis hebben over de digitale wereld en ook online weerbaar zijn. Ons derde thema is seksuele opvoeding. Het helpt enorm als ouders het gesprek op de juiste tijd en op het juiste niveau met hun kind voeren.

Lees hieronder verder voor meer info. 

Goud op school
Sociale Vaardigheden

Waar staat ‘Goud op school’ voor? Hoe breng je de Gouden regel in praktijk? Hoe kun je als ouder bijdragen aan een positief groepsklimaat? Zomaar wat vragen waar we mee aan de slag gaan. Een praktische avond met rollenspellen en handvatten waar ouders thuis direct mee verder kunnen.

Media 0pvoeding
Dit moét je als ouder weten

Je kunt er niet meer omheen: (social)media wordt een belangrijk deel van het leven van (bijna) elk kind. Hoe begeleid ik mijn kind online? Hoe ga ik om met schermtijd? Hoeveel schermtijd is goed voor mijn kind? Wat komt er online op mijn kind af? Op deze interactieve ouderavond geven we alle info die een ouder in deze tijd nodig heeft én krijgen ze ruimte om met elkaar het gesprek aan te gaan.

Seksuele opvoeding
Wat vertel je wanneer?

Helaas moeten we onze kids soms dingen uitleggen waar ze in ons hoofd nog lang niet klaar voor zijn. Maar uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde leeftijd dat een kind voor het eerst porno ziet 11 jaar is! Kun je dit eigenlijk voorkomen?

Op welke leeftijd geef je ze welke informatie? Hoe kun je dat op een goede en passende manier brengen? We leren ouders hoe zij op een goede manier het gesprek aan kunnen gaan en beantwoorden alle vragen.

Kosten ouderavond

495 euro

De ouderavonden worden in principe gegeven door 1 trainer van Goud en kosten 495 euro exclusief BTW en reiskosten. Stuur ons een berichtje voor meer informatie! We maken ouderavonden graag passend naar jullie wens.

Elke ouderavond die we hebben gegeven wordt met veel enthousiasme ontvangen. Ouders praten nog lang na!

Neem direct contact met ons op! Klik hier

Goud op school: voor weerbare kinderen en een veilig schoolklimaat. Makkelijk te implementeren, zonder 'methodetaal' met losse media lessen.

Mieke van Velzen, Initiatiefnemer Goud op School